NOVEL BARU

Harga asal : RM19.00
harga jual : RM19.oo + Rm 3.00 (kos penghantaran)
keadaan buku : novel baru =)
status : available


sinopsis:

Siapa kata kahwin dgn sepupu sendiri tidak boleh bahagia? Kalau dah cinta, anjing & kucing pun boleh hidup bersama. nana dan Hisyam telah membuktikannya. Walaupun perkahwinan mereka hanya kerana ingin menjaga maruah keluarga, tetapi mereka masih mampu hidup bahagia. Cinta yg disemai semakin hari semakin segar mewangi.


Si Kekasih dtg menuntut janji. Nana tak dpt bertahan. Andai perpisahan sudah ditakdirkan buat mereka, dia pasrah.


Bagi Hisyam pula, andai bercerai badan sekalipun cintanya tetap utuh buat Nana. Tiada cinta lain baginya. Hani hanya perosak. Johan hanya datang mengganggu. Tidak goyah walau sedikit pun cintanya pada si isteri.


Ketaasuban cinta Hani pada Hisyam tidak dpt disangkal. Pelbagai cara dilakukan agar Hisyam kembali semula padanya. Makiin kuat Hisyam menolak, makin kuat dia menarik. Demi cinta, andai terkorban diri sekalipun dia sanggup.


Johan juga begitu, dalam hatinya hanya ada Nana. Selagi Nana tidak menjadi miliknya, selagi itulah dia akan terus berusaha.


"Abg, hati Nana hanya ada satu. Sekali Nana jatuh cinta, untuk selamanya hati Nana kat org tu. Nana harap abg mengerti."


Mampukah mereka menepis segala rintangan yg mendatang? Mampukah mereka membina impian seperti yg diangankan? Berpeganglah pada janji Tuhan dan percayalah pada kuasa cinta.


Andai kau tercipta utkku, kita tetap akan bersatu walau terpisah seribu tahun.
harga asal : RM 17.90
harga jual : RM 17.90+ Rm 3.00 (kos penghantaran)
keadaan buku : novel baru
status : available


sinopsis:

Aku tersenyum bangga melihat mereka. Hasil kehebatanku. Hasil kekuatanku menghasilkan perasaan cinta dan mewujudkan perhubungan. Hasil seorg novelis terulung.


Apa salah aku pada kedua makhluk ini sampai mereka sanggup memperlakukan aku begini? Adakah kerana aku berlagak dgn mereka bahawa aku dpt menyelesaikan masalah mereka? Memang logik pun kan? Sudah berapa lama Iza terbelenggu dgn masalah cintanya dgn Hisham yg tak berkesudahan. Akhirnya aku mempertemukan dia dgn Helmi. Kini mereka memperkenalkan aku dgn lelaki yg serupa ini. Dengan niat apa? Supaya aku tidak mengganggu percintaan mereka dgn membelenggukan aku dgn masalah lain pula?


Aku benci dgn keresahan ini dan aku tahu mengapa. Membenci Roul menjadi sesuatu yg amat sukar. Membenci warna rambutnya sudah kurasa kurang relevan kerana ia tidak lagi mengganggu tumpuanku, malah kini aku boleh berbicara dgnnya tanpa memikirkan betapa hodohnya warna itu. Membenci bicaranya yg penuh dgn carutan juga sudah kurang penting kerana ia sudah sebati dgn telingaku. Rasa benci pada mata kanannya juga makin berkurangan kerana kini aku hanya perlu merenung pandangan mata kirinya yg hitam dan mendalam itu dan hatiku akan terasa berdebar.


------------
Sebagai seorg penulis, elemen terpenting yg harus dimiliki adalah keinginan utk memerhati keadaan sekeliling, memahami dan menjadikan ia satu rangkaian cerita. Melihat sesuatu itu dari dlm dan luar kotaknya. Juga menjadi pendengar yg baik. Aku sentiasa merasa keupayaan itu utk melihat dunia org lain dlm satu dimensi yg berbeza, sesuatu yg harus aku banggakan. Novel ini buat Fatimah, Nadiah dan Munira, teman2 yg menjadi cermin utk aku sedar diri. Dan buat 'Roul', kau pasti akan tersenyum sinis ketika ini.
~Nurul Syahida~harga asal : RM17.90
harga jual : RM17.90 + Rm 3.00 (kos penghantaran)
keadaan buku : novel baru
status : available

sinopsis:

Cinta itu manis utk dikenang tapi cinta itu lebih manis bila kita dapat menikmatinya dan menghabiskan usia dgn dia dan kita benar-benar cinta. Percayalah kataku Marc adalah sebahagian daripada perjalanan engkau mencari cinta yg luhur. Antara cinta pada Marc dan cinta pada Allah, aku sangat berbangga mengenali kau Lin, yg mampu meninggalkan cinta pada Marc utk Nya. Azli mengangguk lewat kata2 itu, ya masakan dia perlu menjadi murtad semata-mata utk bersama Marc? Nauzubillah min zalik... aku impikan syurga!


Begitulah menjadi manusia bernama perempuan Lin, kalau belum kahwin sibuk ditanya bila hendak kahwin, bila sudah kahwin, sibuk ditanya bila hendak dapat anak, lepas tu bila nk dpt menantu.


"Kadangkala Allah menguji kita dgn menemukan kita dgn org lain sebelum kita bertemu dgn jodoh yg sebenar. supaya kita lebih menghargai kebesaran-Nya" - Anita


"Marc, kenapa baru kini mencari?" Marc senyum.
Debar di dada surut perlahan-lahan. Suara Azlin masuk ke jantungnya.
Marc terhidu-hidu bau pertemua lalu yg penuh rindu.
"Marc, jujurnya aku tidak perlu simpati," tubir mata Azlin panas tiba-tiba. Aduh... air mata janganlah engkau menitis!


--------
Setinggi mana pembangunan, sehebat mana pendidikan, persepsi wanita yg berkahwin lewat sebagai 'tidak laku' sukar dikikis di kalangan sebahagian masyarakat. Justeru, ada wanita memilih jalan singkat, berkahwin atas dasar memadam stigma sosial dan bukan utk membahagiakan diri sendiri. ANDAINYA KUKEMBALI adalah kisah kekuatan seorg perempuan yg ingin membuat pilihan terbaik dlm hidupnya namun tewas dgn stigma sosial masyarakat.harga asal : RM20.00
harga jual : RM20.00 + Rm 3.00 (kos penghantaran)
keadaan buku : novel baru
status : available


sinopsis:


Sekiranya tiba-tiba anda bertemu dgn lelaki yg membuat jantung anda berlari setara dgn kelajuan jet Sukhoi buatan Rusia, dan mata anda pula tidak bisa berpaling daripada dia biarpun sedetik, lalu apa tindakan anda?


A. katakan: lupakan sahaja, itu hanya logamaya
B. rahsiakan perasaan anda dlm diari merah jambu
C. kenal pasti siapa dia, dan suruh ayah ibu meminang dia
D. segera periksa jantung, mata dan tekanan darah, ke doktor pakar.


Jaja telah memilik jawapan C


cinta telah membuat aku tidak lut lagi dgn segala 'peraturan hati' yg selama ini aku junjung!


Implikasinya:
"Alahai anak abah ni, awat la sampai jadi lagu tu!"
"Mama nak sorok muka ni kat mana, Jaja?"


Inilah cerita Jaja yg meminang ustaz Sastera Arab lulusan Universiti al-Azhar sbg suami. Tegarkah Jaja seorg media planner memilih hidup ala-ala 'zuhud' macam Din nanti?


rupa-rupanya cinta telah membawa hatiku terbuai-buai ke sana sini tanpa perlu berhenti di mana-mana 'lampu isyarat'...
harga asal : RM16.50
harga jual : RM16.50 + Rm 3.00 (kos penghantaran)
keadaan buku : novel baru
status : available


sinopsis:

Siapa yang harus dipilih?


Untuk sekian waktu, Uthman Huzir, si pekerja di kedai buku sukar menentukan pilihannya! Sama ada untuk memilih The Love atau The Other Girl ataupun The Old Flame. Semuanya membelit Uthman Huzir, dan memutarkan hidupnya 360 darjah secara total. Apa yang berlaku, bukan pintanya!


Dia hanya mendambakan The Love, sepenuh cinta. Namun keadaan semakin sulit, masih ada The Other Girl dan The Old Flame... dan dirinya sendiri. Dilemanya berterusan, The Other Girl mengejar dia; The Old Flame inginkan dia kembali; The Other Guy mahukan The Love. Lalu bagaimana?
Namun untuk ‘I love you’? Jawapan yang pasti untuk The Love. Tapi....


Benarkah penulis lelaki menyembunyikan rasa cinta dalam tulisan mereka? Pernyataan itu tentunya salah sekiranya anda membaca romantis-komedi L.U.V.E dari hati seorang Pingu Toha! 

kedai maya anda !~ © 2008. Design By: SkinCorner